Google+

duminică, 4 ianuarie 2015

Album Foto in Colaborare

     În urma unor discutii cu prietenii am cautat cele mai bune solutii pentru a pune in comun fotografiile facute in drumetii.
     "Colegul" de retea +Valentin Dobroia a gasit cateva variante ce necesita un cont in plus fata de contul Google, astfel ca eu care am un comportament "minimalist" cand vine vorba de conturi am cautat o solutie in utilizarea serviciilor si aplicatiilor Google.
     Scopul investigatiei este acela de a exista un loc comun de stocare fotografii cu posibilitatea mai multor utilizatori de a alimenta acel loc cu fotografii; un album cu permisiuni pentru mai multi utilizatori. 
     Astfel ca pentru utilizatorii Google ar fi mai multe posibilitati:
1. Stocare in Google Drive
- varianta crearii de catre un user a unui folder in Google Drive in care sa-si stocheze pozele si sa dea permisiunea si altor useri de a stoca acolo. dezavantajul este ca daca stochezi imagini in Google Drive ele consuma din spatiul rezervat gratuit de 15 GB din Google Drive.
- recomand aceasta stocare pentru poze strict personale sau pentru fisiere cu poze (ex. comprimate .zip) pastrate temporar doar pentru a fi trimise prin e-mail (un inlocuitor foarte bun pentru wetransfer sau transfer.ro)
2. Stocare in Google+
    Avantajul stocarii fotografiilor cu dimensiunea maxima de 2048x2048 pixeli in Google+ este posibilitatea de stocare nelimitata (poti stoca oricate fotografii fara sa se consume din spatiul gratuit alocat de 15 GB)
    Aici am avea cateva variante de punere in comun pentru fotografiile membrilor unor drumetii sau vacante pe taramuri frumoase:
- crearea unei pagini G+ special destinata acestui scop cu mai multi administratori pentru pagina si organizarea in cercuri specifice fiecarei drumetii sau vacante sau cu permisiuni selective pentru fiecare album din pagina;
- crearea unui eveniment in Google+ pentru fiecare drumetie;
- crearea unei comunitati private pentru "trupa" de drumetii;

     Acum as vrea sa supun analizei o solutie ce implica Picasa Web Album, iar mai jos am incercat sa ilustrez etapele care trebuie parcurse pentru a pune in colaborare un album foto cu ajutorul aplicatiei. Poate ca este o metoda putin cam greoaie dar si ea se apropie de ceea ce avem nevoie pana preia si G+ optiunea de a permite altor utilizatori de a adauga fotografii.
     Voi lasa imaginile sa vorbeasca:

  Acces la Picasa Web Album: https://picasaweb.google.com










      Observatie: ca si in celelalte cazuri exista un titular al albumul foto care are drepturi totale asupra lui iar colaboratorii au drepturi asupra propriilor fotografii. 
  Share 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu