Google+

sâmbătă, 1 februarie 2014

Acces Curriculum Vitae

     Pentru că suntem mulţi care avem cont Google şi pentru că Google Drive oferă 15 GB stocare gratuită cu acces de oriunde, m-am gândit să prezint o modalitate simplă de încărcare a unui fişier în Google Drive cu exemplificare pentru un Curriculum Vitae existent într-un fişier .pdf si accesarea acestuia din profilul Google+.

     pas cu pas
     Ca să facem ce ne-am propus avem nevoie de:
1. - un fişier care să conţină Curriculum Vitae (de obicei Europass în format .pdf);
2, - logarea la contul Google (Google+, Gmail,...) pentru acces la Google Drive.
     Odată conectat la contul Google, putem accesa Google Drive prin lansatorul de aplicaţii aflat în partea din dreapta-sus a ecranului. Pentru o mai bună funcţionare se recomandă utilizarea browserului Google Chrome.

     Lansarea aplicaţiei Google Drive

     Crearea unui folder (dosar) în Google Drive

     Alegem opţiunile dorite pentru folder


     Selectam folderul creat şi încărcăm fişierul de pe P.C.


     Alegem cine poate avea acces la fişier.                   Reţinem link-ul de acces la fişier

     Stabilim setările de distribuire.
     Permisiunile pentru accesul la fişier pot fi modificate oricând, astfel că este de preferat să acordăm acces în momentul în care ni se solicită de către angajator

     În acest moment fişierul nostru se află in Google Drive. 
     Pentru ca un angajator sa aibă acces la CV, trebuie creat un Link în profilul nostru din Google+ utilizând link-ul pus la dispoziţie în momentul stabilirii permisiunilor de acces la fişier (cel pe care l-am reţinut anterior).

     Inserăm link-ul în secţiunea Linkuri din profilul G+

     Pentru a uşura contactul dintre solicitantul locului de munca şi un posibil angajator recomand completarea informatiilor de bază în secţiunile Educaţie şi Serviciu din profilul Google+, detaliile regăsindu-se în Curriculum Vitae


     Observaţie: eu am prezentat utilizarea profilului Google+ pentru contactul cu potenţialii angajatori, dar link-ul la CV poate fi încorporat în orice sait, blog sau profil din altă reţea socială. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu